Tuesday, March 6, 2012

USD a JPY posilují kvůli typické averzi k riziku

http://www.fxstreet.cz/usd-a-jpy-posiluji-kvuli-typicke-averzi-k-riziku.html

06.03.2012 Autor: Patrik Urban Sekce: Krátké zprávy Tisknout článek

USD se obchoduje silnější proti všem hlavním měnám s výjimkou JPY, který posiluje ještě více. Evropské akciové trhy ztrácí mezi 1% a 1,5% a relativně nejslabší je NZD zatímco nejsilnější je JPY. Ropu WTI lze pořídit za 106,15 a spotové zlato za 1687.

Komoditní měny, ale také drahé i industriální kovy jsou stále pod tlakem kvůli obavám z nižšího růstu čínského HDP a tudíž nižší poptávky. Tlak na AUD se ještě více zvýšil poté, co RBA ponechala sazby na 4,25% s tím, že snížení sazeb bude v případě nižšího růstu nebo nižší míry celkové poptávky možné. Trh s úrokovými instrumenty ještě v pondělí předvídal snížení sazeb o 23 bodů během tří měsíců zatímco dnes předvídá snížení o 27 bodů. AUDUSD se propadl hluboko pod 1,06.

Sentiment se také snížil kvůli zprávě Institutu pro mezinárodní finance IIF, která počítá s tím, že celkové závazky by v případě Řeckého bankrotu přesáhly 1 bilion eur. Portugalsko, Irsko, Španělsko a Itáli by pravděpodobně potřebovaly finanční pomoc. Zprávy, že Řecko oddálilo rozhodnutí týkající se soukromých věřitelů na 14. března se ukázaly jako nepřesné a rozhodnutí tedy bude dosáhnuto podle plánu 8. března.

Halifax index ve Velké Británii, který měří cenu rodinných domů se propadl v únoru o 0,5% meziměsíčně a 1,9% meziročně. GBPUSD se oslabil na 1,5745.

Druhý odhad růstu HDP eurozóny za Q4 zůstal beze změny oproti prvnímu výsledku na -0,3% meziměsíčně a 0,7% meziročně. Soukromá spotřeba se ale propadla na -0,4% z předchozího 0,3% růstu, což povede ke slabšímu budoucímu růstu.

Depozitní facilita ECB včera zaznamenala nový rekord, protože výše celkových vkladů dosáhla 827,5 miliardy eur.

V průběhu americké seance se dočkáme pouze jediného reportu, kterým bude kanadský Ivey PMI, který se za únor očekává níž na 62,1 z předchozího 64,1. Sub index zaměstnanosti v lednu dramaticky poklesl na 55,2 z prosincových 60,0, takže dnešní report by mohl mít na trh větší dopad než obvykle. Tradeři totiž budou podle výsledku předpovídat důležité páteční zprávy z trhu práce.

Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment