Wednesday, March 21, 2012

Libra slábne po vyhlášení rekordního deficitu

http://www.fxstreet.cz/libra-slabne-po-vyhlaseni-rekordniho-deficitu.html

21.03.2012 Autor: Patrik Urban Sekce: Krátké zprávy Tisk

USD je mírně silnější proti všem hlavním měnám. Evropské akcie se obchodují v pásmu -0,3% až 0,2% a relativně nejslabší jsou opět NZD a AUD. Ropa WTI se obchoduje kolem 106,50 a spotové zlato za 1653.

GBPUSD výrazně poklesl po zprávách, že schodek rozpočtu ve Velké Británii vzrostl výrazně více, než se očekávalo. Nejoblíbenějším indikátorem je "public sector net borrowing ex interventions", který dosáhl deficitu 15,2 miliard liber po předchozím přebytku, který byl téměř 8 miliard. Jedná se o nejvyšší míru zadlužení jaká kdy byla v únoru zaznamenána a výsledek je téměř dvojnásobný v porovnání s očekáváním ekonomů v průzkumu Reuters.

Zápis ze zasedání komise MPC ze 7 a 8/3 ukázal dle očekávání, že všichni členové volili pro ponechání sazeb beze změny, ale dva členové – Adam Posen a David Miles – hlasovali pro expanzi kvantitativního uvolňování o dalších 25 miliard liber. GBPUSD se propadl z 1,5920 až na 1,5842, byl ale schopen část svých ztrát smazat.

Portugalsko, které je již několik dní na radaru traderů kvůli pesimistickým předpokladům šéfa dluhopisového gigantu Pimco El-Eriana dnes prodalo 4 a 12 měsíční dluhopisy za 1,992 miliardy eur (cíl 2 miliardy). Oba průměrné výnosy poklesly a bid to cover se zlepšil.

Americká seance začne ve 13:30 vyhlášením kanadských vedoucích indikátorů, které by se měly za únor zhoršit na 0,5% z minulých 0,7%. GBP volatilita by se také mohla zvýšit, protože ve stejnou dobu bude parlamentu předložen vládní rozpočet.

Šéf FEDu Bernanke začne svůj proslov na téma evropské krize před senátní komisí ve 14:30. Dopad na trhy by ale neměl být velký, protože text proslovu je již znám kvůli předčasnému publikování na stránkách FEDu. Volatilita je tak pravděpodobnější až v průběhu času vyhrazenému pro otázky členů komise.

Americké reporty jsou dnes limitovány na prodeje existujících domů v 15:00, které se za únor očekávají výš na 4,61 milionu z předchozích 4,57 milionu a zásoby ropy, které by se měly zvýšit na 2,4M barelů z minulých 1,8M barelů.

Na konci seance ve 23:45 vyhlásí Nový Zéland výsledky HDP za Q4. Růst by se měl zpomalit na 0,6% z 0,8% mezikvartálně, ale zvýšit na 2,2% z 1,9% meziročně.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment