Wednesday, March 7, 2012

Německé průmyslové objednávky se propadly

http://www.fxstreet.cz/nemecke-prumyslove-objednavky-se-propadly.html

07.03.2012 Autor: Patrik Urban Sekce: Krátké zprávy Tisknout článek

USD se obchoduje v relativně úzkém pásmu. Evropské akcie si připisují kolem 0,4% a relativně nejsilnější jsou AUD a NZD. Ropu WTI lze pořídit za 105,25 a spotové zlato za 1680.

AUD/USD poklesl až na 1,0509 v průběhu asijského obchodování poté, co se ukázalo, že růst HDP poklesl až na 0,4% z 0,8% q/q což je meziroční pokles na 2,3% z 2,6%. Australská měna ale vymazala veškeré ztráty po zprávách, že Čína hodlá zvýšit dovoz surovin a energií.

Agentura MNI zveřejnila zprávu podle které se jednání týkající se řeckého dluhopisovému swapu blíží ke konci, protože šest největších řeckých bank již potvrdilo, že swap budou akceptovat. Některé penzijní fondy se ještě nevyjádřily, zatímco jiné již potvrdily, že swap akceptovat nebudou. Řecká vláda počítá s tím, že 75% věřitelů bude swap akceptovat, zatímco včerejší nepotvrzené fámy počítaly s účastí výrazně nižší. 66,6% účast je potřeba k tomu, aby se aktivovala klauzule CAC (collective action clause), která by přinutila ke swapu i držitele, kteří byli proti swapu. Úspěšný swap je nezbytný předpoklad finanční pomoci ze strany EU a MMF.

Švýcarská míra nezaměstnanosti zůstala v únoru dle očekávání beze změny na 3,4%.

Průmyslové objednávky v Německu se v lednu meziměsíčně propadly o 2,7% a meziročně dokonce o 4,9%. Za velkým propadem stojí objednávky pro export, které meziměsíčně spadly o 5,5%. I přes špatné zprávy se EUR/USD obchoduje poměrně silně kolem 1,3140.

Německo dnes prodalo 5 leté dluhopisy v hodnotě 3,123 miliardy eur (cíl byl 4 miliardy). Průměrný výnos se snížil na 0,79% z 0,91% a poptávka měřená poměrem bid to cover zůstala beze změny na 1,8.

Americká seance začne již ve 14:15 vyhlášením ADP reportu, který měří zaměstnanost mimo vládní sektor a zemědělství. Výsledek se očekává za únor výš na 204 tisíc z minulých 170 tisíc.

Počet stavebních povolení v Kanadě by se měl za leden zmenšit o 3,1% po předchozím raketovém růstu o 11,1%. Report bude vyhlášen ve 14:30.

Ke konci seance ve 21:00 vyhlásí centrální banka Nového Zélandu RBNZ svoje rozhodnutí týkající se základní sazby "cash rate". V průzkumu Bloombergu naprostá většina ekonomů očekává ponechání sazby na 2,5%.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment