Thursday, March 8, 2012

Konference ECB hlavní událostí dne

http://www.fxstreet.cz/konference-ecb-hlavni-udalosti-dne.html

08.03.2012 Autor: Patrik Urban Sekce: Krátké zprávy Tisk

USD je slabší proti všem hlavním měnám kromě JPY. Evropské akciové trhy si připisují skoro 2%. Relativně nejsilnější je AUD a CHF, nejslabší JPY. Ropa WTI se obchoduje skoro za 107 a spotové zlato za 1700.

Sentiment se na trzích zlepšil kvůli fámám o snížení povinných minimálních rezerv (RRR) o 50 bodů v Číně a také kvůli reportu z nepotvrzeného řeckého zdroje, který tvrdí, že participace na řeckém swapu by měla dosáhnout přes 77%. Všechny zůčastněné strany musí oznámit, zda budou participovat do dnešních 19:00. Oficiální výsledek, který rozhodne o aktivaci CAC a o možném plnění CDS kontraktů bude znám zítra.

Z evropských zpráv jsme se dozvěděli, že švýcarská inflace vykázala v únoru růst a dosáhla 0,3% po lednovém výsledku -0,4%. Meziroční deflace se ale zvýšila a dosáhla na -0,9% z minulých 0,8%. Německá průmyslová produkce v lednu vzrostla o 1,6%, což je meziroční růst o 1,8%.

Centrální banka Anglie (Bank of England) ponechala sazby na 0,5% a nezvýšila program pro nákup aktiv (APF). Tento program zůstal na 325 miliardách liber. Měnový pár GBP/USD se nyní obchoduje v okolí 1.5800.

Rozhodnutí Evropské centrální banky (ECB) o hlavní sazbě přijde na řadu ve 13:45. Sazby pravděpodobně zůstanou na 1%. Důležitější než samotná sazba ale bude tisková konference, která začne o 45 minut později.

Americké obchodování začne ve 14:30 tiskovou konferencí ECB a žádostmi o podporu v nezaměstnanosti, které se očekávají tento týden marginálně vyšší na 352 tisíc z minulých 351 tisíc. Nejdůležitějším bodem tiskové konference bude popis situace, za které by ECB byla ochotna vypsat nový 3 letý tendr. Od prosince minulého roku ECB již napumpovala do ekonomiky likviditu v hodnotě přes 1 bilion eur.

Kanadské započaté stavby, které se očekávají beze změny na 198 tisíc budou vydány již ve 14:15, ale pravděpodobně nebudou mít na trh velký vliv, protože CAD tradeři budou čekat na vyhlášení hlavní sazby "overnight rate" v 15:00. Všeobecně se očekává, že kanadská centrální banka (Bank of Canada) ponechá sazbu na 1%, tedy na hladině, kde se sazba nachází již od září 2010.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment