Tuesday, April 24, 2012

JPY a AUD pravděpodobně zůstanou pod tlakem

http://www.fxstreet.cz/jpy-a-aud-pravdepodobne-zustanou-pod-tlakem.html

24.04.2012 Autor: Patrik Urban Sekce: Krátké zprávy Tisk

Asijská obchodní seance začala výprodejem AUD poté, co se ukázalo, že maloobchodní inflace se za Q1 2012 snížila více, než se očekávalo. Meziročně propadla na 1,6% z 3,1%. Měnový pár AUD/USD sice umazal část svých ztrát, ale jelikož je snížení úrokových sazeb na příštím setkání centrální banky (Reserve Bank of Australia) začátkem května velmi pravděpodobné, lze očekávat, že AUD bude i nadále pod tlakem.

Vývoj měnového páru AUD/USD:


Londýnská seance začala ve znamení pozitivního sentimentu, který poslal USD částečně níž proti všem hlavním měnám vyjma JPY. Křížové páry s JPY vzrostly po zprávě publikované agenturou Reuters, že japonská centrální banka (Bank of Japan) zvýší nákupy aktiv až o 10 bilionů JPY, což je přibližně 123 miliard USD. V současné době ale začíná USD opět posilovat a měnový pár EUR/USD se propadl zpět k 1,3150 z 1,3180.

Vývoj měnového páru EUR/USD:


Stav veřejných financí ve Velké Británii se zhoršil poté, co se ukázalo, že zadlužení se za březen zvýšilo na 15,9 miliard liber a zadlužení jako část HDP dosáhlo rekordních 66%. Jediným pozitivním znakem bylo, že schodek veřejných financí za únor byl zrevidován níž na 9,9 miliard liber. I přes to, že HDP pravděpodobně zklame, poptávka po GBP zůstává silná a proti USD se obchoduje kolem 1,6140.

Vývoj měnového páru GBP/USD:


Dále jsme se dozvěděli, že přebytek na obchodním účtu Švýcarska se v březnu zmenšil na 1,69 miliard CHF, zatímco v únoru byl ještě 2,61 miliard. Průmyslové objednávky eurozóny poklesly v únoru o 1,3% z minulých -2,9%.

Nizozemská, španělská a italská dluhopisová aukce trhy neovlivnila, protože nedošlo k žádným překvapením. Itálie dosáhla cílového pásma 2,5 miliardy eur, Španělsko prodalo dluhopisy za 1,93 miliard (cíl byl 2 miliardy) a Nizozemsko dosáhlo prodalo dluhopisy za 2 miliardy v porovnání s cílem 2,5 miliard.

Americká seance začne ve 14:30 ET kanadskými maloobchodními prodeji, které se očekávají za únor níž na 0,1% z 0,5% (jádrové prodeje se naopak čekají výš na 0,6% z -0,5%).

Americké reporty přijdou na řadu v 16:00. Spotřebitelská důvěra by se měla za duben snížit na 69,9 ze 70,2 a prodeje nových domů naopak zvýšit na 321 tisíc z 313 tisíc.

CAD by mohl reagovat na projev guvernéra kanadské centrální banky (Bank of Canada) Marka Carneyho ve 21:30.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment