Tuesday, November 20, 2012

EUR/USD ignoruje snížení ratingu Francie

20.11.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Společná evropská měna (EUR) se vůči americkému dolaru (USD) nadále obchoduje kolem hladiny 1,2800 a to i přes snížení ratingu Francie o jeden stupeň z AAA na AA1 s negativním výhledem. Toto snížení také pravděpodobně povede ke změně ratingu fondů EFSF a ESM.

Trhy dnes čekají na výsledek jednání ministrů financí eurozóny v Bruselu o odeslání další části finanční pomoci Řecku. Všeobecně se sice očekává pozitivní výsledek, ale šance, že uvidíme klasickou situace "nakup zvěsti a prodej fakta", je poměrně vysoká.

Měnový pár USD/JPY mírně poklesl k 81,15 poté, co Japonská centrální banka (BOJ) ponechala sazby beze změny v rozmezí 0-0,1 % a neohlásila žádné další uvolňování. Pozornost se nyní upře na volby 16/12 a poté na další zasedání BOJ 19/12, kdy se pravděpodobně dalšího uvolňování dočkáme. USD/JPY  se nyní obchoduje kolem 81,35 a klíčový support zůstává kolem 80,50.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/eurusd-ignoruje-snizeni-ratingu-francie.htmlhttp://www.fxstreet.cz/eurusd-ignoruje-snizeni-ratingu-francie.html
Patrik Urban

No comments:

Post a Comment