Tuesday, October 16, 2012

Inflace ve Velké Británii na 3letém minimu

16.10.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Americký dolar (USD) je mírně slabší proti EUR a CHF, silnější proti CAD a NZD a téměř beze změny proti ostatním hlavním měnám. Evropské akciové trhy si připisují 0,75 % a nejsilnější je EUR zatímco nejslabší je CAD.

Trend k nižší maloobchodní inflaci ve Velké Británii po krátké odmlce pokračuje. Index CPI totiž v září propadl na 2,2 % z 2,5 %, což je nejnižší hodnota od listopadu 2009. Za snížením indexu stojí nižší cena energií a služeb. Tento vliv ale pravděpodobně bude jen krátkodobý, protože dodavatelé energií oznámili výrazné zvýšení cen, které se v následujících měsících promítne právě do vyšší úrovně cen. Měnový pár GBP/USD po zprávě oslabil asi 30 pipů na 1,6071 a v současné době obchoduje kolem 1,6090.

Německý ZEW index ekonomického sentimentu předčil očekávání a zlepšil se pro říjen na hodnotu -11,5 z -18,2. Centrum ZEW oznámilo, že za snižujícími se riziky pro německou ekonomiku stojí pravděpodobně nižší nejistota na finančních trzích. Zároveň ale dodává, že skoro polovina jejich expertů vidí ekonomickou situaci za 6 měsíců přibližně stejnou, jako je nyní.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/inflace-ve-velke-britanii-na-3letem-minimu.html

Patrik Urban

No comments:

Post a Comment