Tuesday, October 2, 2012

Australská centrální banka snížila sazby na 3,25 %

02.10.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Americký dolar (USD) v průběhu londýnské obchodní seance posílil proti AUD, oslabil proti EUR s NZD a proti zbytku hlavních měn se obchoduje v úzkém pásmu. Evropské akciové trhy si připisují kolem 0,5 % a relativně nejsilnější je EUR spolu s NZD, zatímco AUD je nejslabší.

Podle agentury Reuters je Španělsko připraveno oficiálně požádat o finanční pomoc možná již v průběhu nadcházejícího víkendu. Nicméně agentura Europa naznačuje, že španělský premiér Mariano Rajoy tento víkend o pomoc žádat nebude. 10letý španělský výnos poklesl na 5,74 %. Agentura Reuters také přinesla zprávu, že evropská poradní skupina doporučuje, aby došlo k oddělení spekulativního obchodování bank na vlastním účtu od zbytku společnosti, která se zabývá vklady.

Australský dolar oslabil proti všem hlavním měnám poté, co Australská centrální banka snížila základní úrokovou sazbu o 25 bodů na 3,25 %. Komise upozornila na slabší výhled pro růst ekonomiky, nižší cenu komodit a také vyšší kurz australského dolaru. Měnový pár AUD/USD oslabil z 1,0373 na 1,0290 a stále se obchoduje nedaleko dnešních minimálních hodnot.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/australska-centralni-banka-snizila-sazby-na-325.html


Patrik Urban

No comments:

Post a Comment