Wednesday, October 17, 2012

GBP/USD posiluje po zprávách z trhu práce

17.10.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Americký dolar (USD) se obchoduje slabší proti všem hlavním měnám. Evropské akciové trhy si připisují přes 0,5 % a relativně nejsilnější je australský dolar (AUD) zatímco USD je nejslabší.

Britská libra (GBP) posílila proti všem hlavním měnám poté, co zprávy z  trhu práce ve Velké Británii ukázaly, že počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti za září poklesl o další čtyři tisíce po minulém poklesu o 14,2 tisíc. ILO míra nezaměstnanosti se propadla na 7,9 % z 8,1 % což je nejlepší výsledek za poslední více než rok. Toto zlepšení je překvapením, protože bylo racionální očekávat zvýšení počtu žádostí o podporu po ukončení dočasných prací napojených na olympijské hry.

Zápis z posledního jednání Bank of England (komise MPC) ukázal jednohlasné hlasování pro udržení základní sazby na 0,5 % a ponechání programu pro nákup aktiv na 375 miliardách liber. Příští zasedání komise proběhne 8. listopadu a následující zápis, který bude publikován 21. listopadu by měl být zajímavější než ten dnešní, protože několik členů komise již naznačilo, že jsou proti dalšímu kvantitativnímu uvolňování. Měnový pár GBP/USD posílil na 1,6163 a stále obchoduje blízko maximálních hodnot.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/gbpusd-posiluje-po-zpravach-z-trhu-prace.html

Patrik Urban

No comments:

Post a Comment