Tuesday, October 9, 2012

GBP/USD opět klesá pod tlakem špatných zpráv

09.10.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Sentiment na trhu se prudce zhoršil krátce po začátku londýnské obchodní seance. Americký dolar (USD) vzrostl proti všem hlavním měnám a společná evropská měna (EUR) se rychle propadla z 1,2980 na 1,2907. USD se sice vzdal části zisků, ale i tak je silnější proti všem hlavním měnám vyjma JPY. Evropské akciové trhy se obchodují jenom mírně slabší.

Včerejší setkání ministrů financí v Bruselu nepřineslo žádná zásadní rozhodnutí. Konference ale pokračuje i dnes, takže trhy můžou snadno reagovat na novinové titulky. Důležitá je také dnešní schůzka kancléřky Merkelové s řeckým premiérem Samarasem v Aténách.

Z dalších zpráv uvedu snížení výhledu globálního ekonomického růstu Mezinárodním měnovým fondem, který také prohlásil, že vidí alarmující riziko hlubšího propadu růstu. V proslovu před ekonomickou komisí evropského parlamentu šéf Evropské centrální banky Draghi prohlásil, že ECB nebude tisknout peníze, aby tak nahradila nutné kroky některých vlád. Částečným překvapením bylo, že ECB pomýšlí o možnosti publikovat zápis z jednání o sazbách, tak jako to dělá většina centrálních bank západního světa.

zbytek zde:

http://www.fxstreet.cz/gbpusd-opet-klesa-pod-tlakem-spatnych-zprav.html

Patrik Urban

No comments:

Post a Comment