Wednesday, January 2, 2013

Britská libra ignoruje růst výrobního sektoru

02.01.2013  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Rizikovější aktiva se obchodují výš poté, co americký senát i kongres odsouhlasily dohodu o kompromisu, což oddálí další škrty na konec února. Nyní už zbývá jenom podpis prezidenta Obamy. Měnový pár EUR/USD vzrostl téměř na hodnotu 1,33, ale později ztratil část zisků. Měnové páry s japonským jenem (JPY) výrazně vzrostly v průběhu asijské seance a stále se obchodují blízko denních maxim.

Opravdové řešení problému fiskálního útesu ale bylo pouze odsunuto o dva měsíce. Jednání na konci února tak budou ještě náročnější a mají potenciál způsobit ještě větší nejistotu na finančních trzích, protože tato jednání budou probíhat zároveň s jednáními o dalším navýšení dluhového stropu.

Výrobní index PMI ve Velké Británii vzrostl v prosinci na 15měsíční maximum na 51,4 po sedmi měsících kontrakce sektoru. Produkce a nové objednávky vzrostly rychlejším tempem, nezaměstnanost v sektoru se stabilizovala a vstupní i výstupní ceny dosáhly na několika měsíční maxima. Britská měna (GBP) ale i tak výsledek ignorovala a měnový pár GBP/USD se i nadále obchoduje kolem 1,6300 a pár EUR/GBP kolem 0,8125.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/britska-libra-ignoruje-rust-vyrobniho-sektoru.html
Patrik Urban

No comments:

Post a Comment