Thursday, September 6, 2012

ECB sazby nesnižuje; čeká se na tiskovou konferenci

06.09.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Australská data z trhu práce byla neurčitá, protože zaměstnanost v průběhu srpna nečekaně propadla o 8,8 tisíc po minulém růstu o 11,7 tisíc a míra nezaměstnanosti se zlepšila na 5,1 % z 5,2 %. Měnový pár AUD/USD nejdříve reagoval výprodejem k 1,0166, rychle se ale odrazil a růst, který následoval z důvodu uzavírání krátkých pozic (short squeeze) vynesl pár až k dennímu maximu u 1,0240.

Agentura MNI publikovala článek, že Španělsko zažádá o oficiální pomoc na začátku října, ale pouze pokud podmínky s pomocí spojené nepůjdou dále, než španělská vláda má v úmyslu. Mezitím server Financial Times spekuluje, že Itálie žádost o pomoc předloží do konce roku.

Britská centrální banka (Bank of Engand) dnes podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu na rekordním minimu 0,50 %. Sazba se na této úrovni drží již déle než tři roky. Banka nezměnila ani svůj program nákupu dluhopisů. V červenci se banka rozhodla obnovit kvantitativní uvolňování měnové politiky (stále není dokončeno a nadále ovlivňuje finanční systém) a napumpovat do ekonomiky dalších 50 miliard liber. Peníze banka používá na nákup dluhopisů, aby tak pomohla domácímu hospodářství z recese. Od března 2009, kdy snížila základní sazbu na nynější úroveň, již banka na nákupy dluhopisů vyčlenila celkem 375 miliard liber. Měnový pár GBP/USD se obchoduje bez výrazných změn v okolí úrovně 1,5900

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/ecb-sazby-nesnizuje-ceka-se-na-tiskovou-konferenci.html

Patrik Urban

No comments:

Post a Comment