Wednesday, December 19, 2012

Euro posiluje po dobrých zprávách z Německa

19.12.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk
Síla amerického dolaru (USD) je nejednoznačná. Proti některým hlavním měnám ztratil, ale proti komoditním měnám naopak posílil. Evropské akciové trhy si připisují kolem 0,5%.

Společná evropská měna (EUR) posílila poté, co německý index Ifo podnikatelského prostředí předčil očekávání a vzrostl v prosinci na 102,4 z 101,4. Index očekávání vzrostl na 97,9 a sub index současné situace poklesl na 107,1. Měnový pár EUR/USD se obchoduje kolem 1,3275.

Záznam z posledního setkání komise Bank of England ukázal, že všichni členové volili pro ponechání základní sazby beze změny, ale co se týče kvantitativního uvolňování, David Miles chtěl navýšit program pro nákup aktiv o dalších 25 miliard liber. Komise souhlasí s rozhodnutím oddělení treasury použít výnosy z drženého dluhopisového portfolia ke zredukování objemu nových dluhopisů v průběhu roku 2013. Index realizovaných CBI prodejů poklesl za prosinec na 19 z listopadových 33. Měnový pár GBP/USD se obchoduje nedaleko denních maxim kolem hodnoty 1,6295. Tento pár se obchoduje uvnitř velmi důležité rezistance na denním ale i týdenním grafu.

zbytek zde:
http://www.fxstreet.cz/euro-posiluje-po-dobrych-zpravach-z-nemecka.html

Patrik Urban

No comments:

Post a Comment