Thursday, June 7, 2012

BOE nemění sazby ani QE; Trh čeká na šéfa FEDu

 07.06.2012  Autor: Patrik Urban  Sekce: Krátké zprávy   Tisk

Solidní data z Austrálie už podruhé za sebou vylepšila sentiment na trhu v průběhu asijské seance. Zaměstnanost vzrostla v květnu o 38,9 tisíc, což je významné zlepšení v porovnání s dubnovými 7 tisíci. Míra nezaměstnanosti na druhou stranu mírně vzrostla a to z 5% na 5,1%. Měnový pár AUD/USD se obchoduje kolem 0,9980.

Na začátku londýnské seance americká měna (USD) nejdříve ztratila, později však smazala své ztráty a obchoduje se blízko otevírací hodnoty. Evropské akciové trhy si připisují kolem 0,6%.

Bank of England (BOE) dnes ponechala hlavní sazbu ve Velké Británii beze změny na 0,50 % a program pro nákup aktiv (QE) zůstal na 325 miliardách liber. Měnový pár GBP/USD poté vzrostl a obchoduje se výš kolem 1,5550. Sektor služeb ve Velké Británii pokračuje v expanzi relativně dobrým tempem. PMI totiž v květnu zůstalo na 53,3, zatímco analytici očekávali pád na 52,6. Obchodní důvěra sice spadla na 5 měsíční minimum, ale zaměstnanost vzrostla a nové objednávky v sektoru dosáhly na 4měsíční maxima. Halifax index cen domů vzrostl za květen o 0,5% po dubnovém 2,3% pádu.

Zbytek zde:

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

No comments:

Post a Comment